Atlassian ohlásil termín ukončení podpory serverových verzí svých aplikací.
Trend podpory Atlassian pro svoje serverové produkty se už dlouhou dobu limitně blíží nule. Po loňském radikálním zdražení šuškanda dostala v zásadě oficiální status.

Ke 2.2.2024 Atlassian definitivně ukončí podporu svých serverových verzí. Můžeme svoje pečlivě vyladěné instance používat do nekonečna, ale otázkou je udržitelnost takového řešení.

Druhou podstatnou rovinou je přechodné období, které nastane 2.2.2021, tedy již začátkem příštího roku. Tímto datem stávající poplatek za maintenance dostane v některých případech poněkud tučnější finanční rámec. To se může týkat na zejména instancí pořízených před listopadem 2019.

Jak to vidíme my

S ohledem na fakt, že 80% klientů Atlassian už funguje na cloudových instancích, možná nejde o zásadní oznámení. Nicméně na stůl se s jistotou dostává téma migrace, ať už na nadále podporovanou a rozvíjenou enterprise verzi Data Center nebo Cloud.

Jelikož se z našich zkušeností nejedná o úplně jednoduchou disciplínu, rozhodli jsme se přispět novou službou specializovanou na migraci dat Server -> Cloud, resp. Server -> Data Center. Chceme jí pokrýt celý životní cyklus projektu migrace včetně potřebné komunikace směrem k uživatelům.

Potřeba migrace dat z prostředí s ukončenou podporou může být i zdrojem úvah o případném přechodu na jinou platformu s ohledem na stávající konkrétní potřeby uživatelů i steakholderů. Spolu se specializovanými týmy našich konzultantů jsme připraveni poskytnout dostatek informací či podkladů pro vaše rozhodování.

Zůstaňte s námi, brzy zveřejníme podrobnosti.